Kovinski poganjalci

Kovinski poganjalci

Picture
Kovinski poganjalci  so poganjalci z morda malo bolj urbanim videzom. Pri kovinskih poganjalcih je zelo pomembno, da niso pretežki (idealno težki poganjalci so nekje med 3 in 3,5 kg).

Najbolj priznani blagovni znamke kovinskih poganjalcev na svetovni ravni sta nemški Puky in ameriški Strider.

Za kovinske poganjalce je značilno, da jih proizvajajo tudi za najmlajše malčke od velikosti 85 cm dalje. Med najmanjše poganjalce na svetovni ravni sodi nemški poganjalec Puky (85 cm) 10 col, sledi ameriški poganjalec Strider

Poganjalec Puky LRM - je najnižji kovinski poganjalec na svetu primeren že od 85 cm dalje. S težo 3,2 kg sodi med najbolj popularne prve poganjalce, ki jih kupujejo za darila za prvi in drugi rojstni dan. Prednost Puky-ja pred vsemi ostalimi poganjalci je tudi,da se mu da dvigniti tako višina sedeža kot tudi samo krmilo in je tako teoretično primeren do 5. leta starosti.  Takrat običajno otroci že presedlajo na kolo.  Poganjalec Puky LRM je narejen v Nemčiji in je prejemnik nagrade Spiel Gut. Poleg izjemno lahke teže se lahko pohvali tudi z 2 letno garancijo!

Poganjalec Puky LR1 je poganjalec z napihljivimi 12 colskimi gumami. V Nemčiji ima zaradi svoje obstojnosti visok ugled med starši in je zato zelo pogost artikel, ki ga boste opazili v nemških vrtcih. Poganjalci Puky LR1 so primerni za otroke višje od 90cm, na voljo so z zavoro ali brez. Tudi ta poganjalec ima 2 leti garancije.

Poganjalci Puky LR XL pa so namenjeni višjim 3 letnikom, saj je najnižje sedalo namenjeno otrokom višjim od 95 cm. Seveda se poganjalcu zviša tako sedež kot tudi krmilo in je tako primeren nekje do 6. leta starosti.

Poganjalec Strider - je narejen za otroke od 18 meseca do petih let. S 3,2 kg gre za izjemno lahko kolo primerno za najmlajše. Njegova glavna slabost so plastične gume. Po zagotovilih tujega dobavitelja le te ne drsijo.

V Sloveniji je izjemno popularen tudi 10 colski  poganjalec Kettler speedy. Gre za kakovostnega poganjalca, ki je tudi cenovno zelo ugoden in stane le 45 EUR. Njegova slabost je le teža poganjalca: Kettler tehta 4,5kg, kar je kilo in pol več kot poganjalec Puky. To bi znalo od nakupa odvrniiti kvečjemu mame, ki ga bodo nosile.


Kovinski poganjalci